5 manieren om gezonde grenzen met uw kind te versterken
Er zijn 10 hulpmiddelen die u als ouders kunnen gebruiken om het risico op seksueel misbruik van uw kind te minimaliseren. Een van die tools is het stellen van gezonde grenzen voor hen.
Door duidelijke grenzen voor uw kind te schetsen, inclusief regels, bedtijden, schermtijdlimieten, dagelijkse routines, enz., Kan een kind weten wat er van hen wordt verwacht. Ze zijn dan in staat om te voorspellen wat er in hun dagelijks leven zal gebeuren, waardoor angst wordt verminderd en ze kunnen gedijen. Gezonde grenzen helpen hen te beschermen en veilig te houden. Ze stellen u ook in staat om open communicatie met uw kind te creëren en voort te zetten.
Hieronder vindt u een lijst met vijf manieren om de gezonde grenzen die u hebt gesteld te versterken en open communicatie aan te moedigen, ongeacht de leeftijd van uw kind.
START EEN ROUTINE.
Als u nog geen dagelijkse routine hebt, overweeg dan om er een voor uw gezin te maken. Consistentie in wakker worden, naar bed gaan en etenstijden stelt u in staat om vaste tijden te hebben waarop u met uw kind zult communiceren. Als u van plaats naar plaats rent, kan een routine orde scheppen in de chaos.
STEL VERWACHTINGEN.
Met een routine moet u verwachtingen stellen. Wat wordt er van uw kind verwacht en wanneer? Een kind kan grenzen niet respecteren als het ze niet kent.
SAMEN ETEN.
Op de vraag naar de nummer één praktijk die zou voorkomen dat een kind seksueel misbruikt wordt in de kindertijd, zei de bekende psychiater Bessel van der Kolk eenvoudig: "Familiediners." Zet de tv uit, leg de elektronica weg en wees samen. Het gesprek en luisteren dat dan plaatsvindt, zorgt volgens van der Kolk voor een vertrouwensband tussen ouder en kind.
GEEF ZE VERANTWOORDELIJKHEID.
Laat uw kind ergens de leiding over hebben. Zolang het geschikt is voor de leeftijd, zullen ze er baat bij hebben. Als ze weten waar ze verantwoordelijk voor zijn en wanneer ze een gevoel van zowel voldoening als controle zullen voelen in wat ze doen.
HOUD DE GEVOLGEN CONSISTENT.
Verantwoordelijkheid en consequenties gaan hand in hand. Als uw kind tekortschiet in zijn (redelijke en leeftijdsgeschikte) verantwoordelijkheden, dan moet er elke keer een consequentie zijn. De consequentie moet, net als de verantwoordelijkheid, redelijk en leeftijdsgeschikt zijn.
Geen twee kinderen zijn hetzelfde, dus houd daar rekening mee als u de grenzen voor uw kind creëert. Het is geen one-size-fits-all situatie. U kent uw kind als geen ander en kunt passende grenzen stellen voor hem of haar als individu. Met de veiligheid van gezonde grenzen, creëert u een open dialoog met uw kind, waardoor ze kunnen gedijen binnen gezonde parameters en het risico op seksueel misbruik minimaliseren.