7 Preventiegesprekken seksueel misbruik om te voeren met uw co-ouder (s)
Een alleenstaande moeder vroeg ons onlangs hoe ze op dezelfde pagina kon komen als de vader van haar kinderen en hun stiefmoeder als het ging om praten over een gezonde seksuele ontwikkeling. Ze wilde onderwerpen in beide huishoudens introduceren, zodat de kinderen continuïteit hadden in wat ze leerden.
Een vader grapte onlangs dat zijn vrouw alle gesprekken afhandelde en dat hij niet echt zeker wist wat zijn kinderen over seks leerden, of dat ze dat waren.
Een ander echtpaar was het oneens over wat aan kinderen moest worden geleerd en wanneer. Ze wisten niet goed hoe ze moesten beslissen wie gelijk had en wie ongelijk had.
Voor al deze situaties (en een paar andere) zal het creëren van een open dialoog met je co-ouder(s) het verschil maken in de wereld. Hiermee kunt u ervoor zorgen dat uw kind over de hele linie consistente berichten krijgt en dat er niets wordt weggelaten uit de kleine gesprekken die u allebei met hem of haar voert. Co-ouderschap kan een uitdaging zijn, maar het is belangrijk dat je op dezelfde pagina komt.
Hier zijn zeven dingen om met je co-ouder over te praten:
WANNEER VINDEN DE GESPREKKEN PLAATS?
Wij zijn grote voorstanders van frequente kleine gesprekken in plaats van één grote praat. Dat is belangrijke informatie om ervoor te zorgen dat jullie het allebei begrijpen. Maak duidelijk dat ELK moment een goed moment is om gesprekken te voeren over seks, gezonde seksuele ontwikkeling, toestemming, seksueel misbruik, etc.
ONDERWERPEN DIE U ZULT BESPREKEN.
Het is belangrijk dat je praat over wat er op welke leeftijd met uw kind wordt behandeld. Als u uw kind de juiste namen voor zijn lichaamsdelen leert, begint dat dan wanneer ze zindelijk zijn of eerder? Wanneer u met uw kind praat over daten, zal dat gebeuren als ze 10 of dichter bij een tiener zijn?
ZINNEN EN BEWOORDINGEN.
Zorg ervoor dat u dezelfde woorden en zinnen gebruikt als uw co-ouder. Als ze bij mama thuis leren over 'ongemakkelijke aanraking' maar bij papa als 'onveilige aanraking', kan er enige verwarring zijn.
WIE BEHANDELT WELK ONDERWERP?
Het is goed voor kinderen om te horen over een gezonde seksuele ontwikkeling van alle belangrijke volwassenen in hun leven. Dat gezegd hebbende, kunnen er enkele dingen zijn waarvan u denkt dat ze beter van uw partner zouden komen. Laat ze weten dat u wilt dat ze de teugels in die specifieke discussie overnemen.
WAARDEN DIE U WILT AANPAKKEN
Afhankelijk van uw politieke, religieuze of persoonlijke overtuigingen, kunnen er bepaalde standpunten zijn waarvan u wilt dat uw kind zich ervan bewust is tijdens uw discussies. Zorg ervoor dat u en uw partner elkaars waarden respecteren en zich op hun gemak voelen als ze met uw kind worden gedeeld.
KIJK NAAR UW CIRKEL VAN VERTROUWEN.
Dit is iets dat u ook samen moet aanpakken. Uw kind zal vertrouwen op wie u vertrouwt. Zijn alle mensen met onbelemmerde toegang tot uw kind individuen die u om hem of haar heen wilt hebben? Is er een persoon of mensen waarvan u wilt dat uw kind op zijn hoede is? Bespreek dit samen voordat u ooit veiligheidsproblemen met uw kind aan de orde stelt.
WAT U NIET WEET.
Het is belangrijk om vooruit te plannen voor wat er zal gebeuren als uw kind een vraag stelt waarop u het antwoord niet weet. Een manier is om een ander gesprek te plannen voor nadat u het antwoord voor hen hebt gevonden. Plan vooruit, zodat beide ouders op dezelfde manier met deze situatie omgaan.
Ongeacht de ouderlijke situatie in het leven van uw kind, er is een manier voor alle ouders om deel te nemen aan de gesprekken over een gezonde seksuele ontwikkeling. Breng alle volwassenen bij elkaar, wees open en praat het door. Het is belangrijk om je kind een consistente boodschap te geven, dus probeer iedereen op dezelfde pagina te krijgen.